Hoe zit dat met groenten/ vruchten en mineralen? In bananen, bijvoorbeeld, zit magnesium. In aubergines zit kalium en koper. Of neem ijzer in spinazie. Worden die mineralen ín de vrucht/ groente gemaakt? Of neemt de plant die op uit de aarde en komen ze zo in de vrucht? Dus een banaan die groeit op aarde zonder magnesium bevat geen magnesium? Of toch? En als de vrucht de mineralen wel zelf maakt, waarván dan? Uit het niets? Kan spinazie ijzer máken? En wat gebeurt er als de vrucht op de aarde valt en wegrot? Blijven de mineralen dan in tact? Of kunnen mineralen ook vergaan?

Het zadel van deze fiets is echt kut. Het zakt steeds schuin naar achteren, waardoor ik op de punt zit. Het is niet te doen. Hoe zou het zijn, stel, dat je hier de Tour de France mee zou móéten fietsen? Wanneer gaat het dan écht niet meer? Het publiek is verbaasd, maar hóé verbaasd? Je team moedigt je aan. Je hebt de beste coaches. Maar wanneer zeggen ook zij: dit slaat nergens op, kom er maar vanaf? Zou het niet cool zijn als er ook een fietswedstrijd bestond voor mensen met gewóne fietsen? 

Brian Johnson, toen die auditie deed voor AC/DC, en hij introduceerde zichzelf aan de rest van die band, nadat hun eerdere zanger Bon Scott net was overleden, en hij begon voor het eerst tegen hen te praten, dachten die lui toen niet: Hoor dan hoe deze vent praat; alsoffie de hele dag op keelpastilles gemaakt van schuurpapier zuigt en sjekkies met steenkool rookt! Die kan toch niet zíngen? Hoezo komt hij auditie doen?! En hoe vet was het toen Brian het mocht proberen en hij bleek te kunnen zingen zoals hij zingt? (Thun-der!)

Oké, ik ben thuis. Fiets op de standaard. Lekker naar binnen. Kopje thee. Beetje porno kijken misschien.

Ja, ook deze stukjes staan ertussen. Ik maak geen onderscheid. Lover of man and beast alike. Morgen plaats ik een recensie van Schuld, de nieuwe roman van Walter van den Berg. Zelf schreef ik ook een boek: Bidden en vallen.