Sinds afgelopen woensdag sta ik niet meer wekelijks in het Eindhovens Dagblad. Ben er nu al een paar keer over aangesproken en ik weet steeds niet hoe ik het moet uitleggen. ‘Ben jij met hen gestopt? Of zij met jou?’ Het antwoord is: zij. Een tijdje geleden tweette ik dat het is ‘omdat het ED geen freelancers meer kan betalen’. Dat kwam me op een boos mailtje van de hoofdredactie te staan. Ze kunnen het wel betalen, maar na reorganisatie (en uitgeverij Wegener die steeds meer geld weghaalt om hun verlieslijdende kranten/tijdschriften overeind te houden) hebben ze besloten al het werk – inclusief columns – binnen de eigen redactie te houden. Ik heb hier alle begrip voor. Het is alleen zo’n lang verhaal als je in de sportschool wordt aangesproken en je wilt gewoon je borstspieren trainen. 

(Overigens ben ik momenteel columns aan het schrijven voor andere mooie tijdschriften.)