image

(Voor de context: lees het voorgaande bericht.) 

Ik werd net gebeld door ex-directeur van Eyeworks. Hij zei: ‘Voordat je er vol met je advocaat ingaat, weet dan dat, toen ik er werkte in 2007, er al een format klaar lag: So you think you’re at a tribe?’ (Een betere naam dan mijn Celebrity Jungle Bungle? Ik denk het… wel. Wow.)

Nu was ik toch al niet van plan om daadwerkelijk een zaak tegen Arnie aan te spannen (de advocaat die ik ‘in de arm’ had genomen ken ik uit het boekenvak, hij vond ’t leuk om mee te doen), maar ik geef toe: ik had het fantastisch gevonden om in DWDD te praten over een tv-format dat is geïnspireerd door een boek dat gaat over tv-formats en BN’ers; een Droste-effect waarvan ik pardoes begin te kwijlen en dat perfect binnen ‘het kunstwerk’ Superlul past.

Ik ben vanochtend gebeld door DWDD, P&W, NCRV en BNN. Uiteraard geilden ze allemaal op het idee van een confrontatie tussen mij en Oerlemans. En nu, na deze tegenvaller, druipen ze allemaal af. Dat is tv. Daarover gáát Superlul. Het past er allemaal naadloos in. (En blijkbaar is het meest belachelijke programma dat ik kon bedenken ook al járen geleden door iemand anders bedacht. Onderschat nooit de verdorvenheid van tv-producenten.)

Mensen, it was fun while it lasted.  

I am Barack Obama and I approve this message.