Ik schreef een groot stuk voor Vrij Nederland over het schrijverschap in de marge. Gaat vooral over mezelf, maar ik refereer ook aan Thomas van Aalten, Roel Smits, Gerwin van der Werf en Alex Boogers. Vandaag ligt het in de winkels. Ik ben nerveus: stel ik me niet te veel aan, geef ik me niet te veel bloot, is het geen klaagzang, hang ik niet de verongelijkte schrijver uit, etc. Nou ja, er is nu niks meer aan te doen. Let the chips fall where they may. De ironie is dat ik precies vandaag heb gebeld met een jongen die huizen van overleden mensen ontruimt. Mijn vraag was: heb je werk voor me? Zo zie je. En misschien is het óók ironisch dat een mega-seller als A.F.Th. van der Heijden op de cover staat. Ach, wat maakt het eigenlijk uit. De dingen zijn zoals ze zijn. Soms schrijven we er een stukje over. Ik schreef er een stukje over. Het staat in Vrij Nederland.