henk2Schrijver/ columnist/ journalist. Schreef de roman Bidden en vallen en twee boeken met memoires: Wij zeggen hier niet halfbroer en Berichten uit het tussenhuisje. Aanstaande boeken zijn Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké (bundel met stukjes, september) en Van Gogh sneed hier nooit een oor af (novelle, september, in de hoedanigheid van het eerste Brabants Boek Present).

Schreef of schrijft voor: Volkskrant Magazine, LINDA., Trouw, De Correspondent, Elle, &C, Esquire, Happinez, Vrij Nederland, Jan, Tirade, Hollands Maandblad, Das Magazin, Harper’s Bazaar, Playboy

Voor wat het waard is: ik stond drie keer op de shortlist van de BNG Literatuurprijs en één keer op de longlist van de Libris Literatuurprijs. Wij zeggen hier niet halfbroer won de prijs voor Het Beste Boek Voor Jongeren 2018.

Ik doe ook andere dingen. Live columns en zo. Schrijven en voordragen voor bedrijven en organisaties. Workshops. Auteurs interviewen. Dergelijks.

De stukjes op deze website schrijf ik zonder opdrachtgever en bied ik gratis aan. Mocht je niettemin een eenmalige donatie willen doen dan stel ik dat enorm op prijs. Klik hier.

Mijn boeken zijn ook te leen als luisterboeken en e-books. Dat kan HIER.

PR/ contact Nijgh & Van Ditmar: g.leblansch@singeluitgeverijen.nl

Lezingen/ boekhandels/ bibliotheken: De Schrijverscentrale

Bedrijven/ live columns/ etc: hendrik.v.straten@gmail.com 

Twitter: twitter.com/henkvanstraten

Facebook: facebook.com/vanstratenhenk

Insta: instagram.com/henkvanstraten