image

Aan dit blog voeg ik niet dagelijks iets nieuws toe. Dat is een understatement. Het heeft simpelweg geen prioriteit. Omdat ik zoveel andere stukjes heb te schrijven schiet het er altijd weer bij in. Dat blijft voorlopig nog wel even zo, vrees ik. Of eigenlijk ‘vrees’ ik dat helemaal niet. Het is gewoon zoals het is. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat u hier naartoe bent gekomen om één en ander over me te weten te komen. In dat geval kunt u in de alinea hieronder over de huidige stand van zaken lezen.

Iedere zaterdag vindt u mijn rubriek Henk lift mee in Volkskrant Magazine. Iedere dinsdagavond wordt op de website van de Linda mijn nogal persoonlijke column gepubliceerd (Henk uit huis). Ook in iedere editie van de Happinez zult u een column van mij aantreffen. Momenteel maakt de documentaire Lijfspreuk een tour langs verschillende filmhuizen in het land. Het is een film over tatoeages, van Leon Verdonschot. Ik ben één van de geportretteerden. (‘Jij zit erin voor comic relief,’ zie iemand laatst tegen me.) De film zal 11 juni ook op televisie worden uitgezonden (BNN). Daarnaast is er ook een documentaire in de maak (montagefase) over de bedevaart die Jaap Scholten en ik maakten naar Torricella Peligna, het Italiaanse dorp waarvandaan Nick Fante, de vader van John Fante, naar Amerika emigreerde. Een film over de roots van John Fante en het thema van emigratie/ immigrant-zijn in zijn werk. (En over vaderschap.) Last but definitely not least is er natuurlijk mijn roman. Uiteindelijk draait alles altijd uiteindelijk toch voornamelijk om de roman. Welkom terug, Freddie Elstak, zo gaat het heten. Heb de eerste versie geschreven, een kleine 200.000 woorden, en ga nu de gevreesde redactiefase in. Publicatie staat gepland voor dit najaar.

Nou, dat was het wel zo’n beetje, geloof ik. O ja, u kunt me boeken voor lezingen en dergelijke. Dat gaat via agentschap@wintertuin.nl. Of als het schrijfopdrachten betreft: hendrik.v.straten@gmail.com. Of mocht u mijn uitgever moeten hebben: info@singeluitgeverijen.nl (afdeling Nijgh & Van Ditmar). En Twitter, dat heb ik ook.