Nasa’s Earth science division is set to be stripped of funding as the president-elect seeks to shift focus away from home in favor of deep space exploration.’ Zo is te lezen in een artikel op de website van The Guardian. Donald Trump wil dat Nasa zich niet langer bezighoudt met de aarde en de impact van de klimatologische veranderingen die, zo beweert hij, niets te maken hebben met onze uitstoot van CO2. De onderzoeken die impliceren van wel noemt hij politicized science. Met andere woorden: het is allemaal politiek, het is allemaal strijd, het is allemaal competitie. Wetenschappers die het broeikaseffect uitdragen doen dat omdat ze streven naar een verschuiving van de machtsbasis. Trump ziet mensen als opportunisten en concurrenten. Iedere mening en iedere emotie – zelfs ieder wetenschappelijk bewijs – heeft als enige functie: manipuleren. Zoals de waard is, etc.

Dus geen geld meer voor onderzoek naar de aarde. Dat geld moet nu naar space exploration. Nieuwe sterrenstelsels ontdekken, onder zijn presidentschap de eerste Amerikaan op Mars zetten, dat soort dingen. Het liefst zou hij de astronaut in kwestie op het puntje van zijn penis zetten en hem met een immense erectie persoonlijk op die planeet droppen. Het penetreren van het universum. Dieper, verder, harder. Er foto’s van maken en die ophangen aan de muren van The White House. Met dank aan. Niet mogelijk zonder.

Een wetenschapper wordt geciteerd: ‘Information on planet Earth and its atmosphere and oceans is essential for our way of life. Space research is a luxury, Earth observations are essential.

Donald Trump kan dat niet horen. Hij hoort slechts de propaganda van een linkse lobbyist. Voor hem kent de aarde geen verrassingen meer. Ik heb me vaak verbaasd over mensen die het universum beschouwen als mysterieus en onverklaarbaar maar de aarde als gewoon en bekend. Alsof we ook maar enig idee hebben wat ‘dit’ is. Wat ‘hier’ is. Wat ons bewustzijn is. Wat materie is. Wat tijd is. Wat wij zijn.

Als je de wereld niet meer kan zien als mysterie dan zul je haar ook niet langer echt koesteren. Slechts nog jouw gefixeerde ideeën erover.

Niet dat Donald Trump het universum beschouwt als mysterieus en onverklaarbaar. Hij wil er gewoon z’n pik insteken. Het liefdeloos bezitten.


Meer mysterie in je leven? Abonneer je HIER op mijn stukjes. Mijn roman heet Bidden en vallen.