Ik moest gisteren in Amsterdam-Noord een stukje voordragen tijdens een avond over seks. Voorlichting Voor Gevorderden. Het was uitverkocht. Voornamelijk jongere vrouwen in de zaal. Groepjes vriendinnen, allemaal goed gekleed. Sunny Bergman was te gast, vanwege haar documentaires, en filosoof Stine Jensen, en een man die een Tantra-praktijk heeft, en een seksuologe. Ook werd er een live aftrek-demonstratie gegeven en was er een meisje dat met behulp van een stoffen vagina (een soort knuffelvagina) voordeed hoe je een yoni-massage geeft. (Yoni = heilige poort.) Als jullie nu aan een Jambers-sfeertje denken dan heb je het mis. Denk eerder aan Amsterdams, jong, hip, yoga, artistiek, mindfulness, etc. Heel open allemaal (pun intended).

Uiteraard stond ieder onderdeel in dienst van een groter doel. Namelijk ons seksleven, en hoe dat leuk te houden, en fijn voor alle partijen, en eerlijk, en spannend, en fris, zonder zelfafwijzing en frustratie. Het streven was nobel en nuttig en goed. En toch, ironisch genoeg, zakte de moed me hier een beetje in de schoenen. Want juist het besef dat er zoveel oplossingen worden aangedragen voor een probleem onderstreept het probleem. We zullen altijd het idee hebben dat het anders moet, en beter kan, en dat we er iets mee moeten. De ijdele hoop was te lezen op alle gezichten: hier zullen we leren hoe het perfect kan zijn.

Het meisje met de stoffen yoni zat naast me op een bank. Ze moest nog op en was nerveus. Ik glimlachte naar haar, hoopte dat het zou helpen. Een ongelofelijk mooi meisje. Ze had een handtasje en ook dat handtasje had de vorm van een vulva. Er stak een flesje olie uit. Heel kwetsbaar, zoals ze daar zat, maar toch stoer. Toen ze het podium opging droeg ze een headset met een microfoon. Ze was nu nog mooier. Ze masseerde haar stoffen yoni. In de trein terug naar huis wilde ik haar zoeken op Facebook maar ik wist haar naam niet.

Deel mijn stukjes met de knoppen hieronder. Als je ze liever per mail ontvangt klik dan HIER. In oktober verscheen mijn roman: Bidden en vallen.